sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Herkullinen kääretorttu

En ole innokas keittiöihminen, mutta jaan satunnaisesti hyväksi koettuja reseptejä. Pyrin korvaamaan mahdollisuuksien mukaan sokerin hunajalla sekä käyttämään omien kanojen sekä viiriäisten munia.

Poika sai koulusta tehtäväksi leipoa kotona kääretortun koulukirjan reseptin mukaan. Tuunasimme ohjetta sekä taikinan että täytteiden osalta ja tulikin todella pehmeä sekä maukas leivonnainen. 


Tässä ohje;

1 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa (tai iso kenno (18) viiriäisten munia)
½ dl sokeria
½ dl hunajaa

Täyte;

1 dl kermaa
½  purkkia maitorahkaa
M&M's suklaarakeita murskattuna oman maun mukaan, meillä niitä taisi  mennä aika paljon


1. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää varovaisesti hunaja ja sekoita.

3. Sekoita jauhoseos munasokerihunajan joukkoon varovasti. Levitä taikina uunipellille paperin päälle.

4. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.

5. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varovasti ja anna jäähtyä.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita huolellisesti joukkoon rahka sekä murskatut karkit. Levitä seos torttulevyn päälle.

7. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin sisälle, jätä saumakohta alaspäin. Anna vetäytyä.

8. Leikkaa siivuiksi ja yritä olla syömättä kaikki kerralla. Tai anna mennä vaan.

9. Kuorruta/koristele kääretorttu. Meillä se jätettiin tekemättä.


Voit myös tuunata kääretortun viipaleita esim. kermavaahdolla, marjoilla, lisäkarkeilla tms. Saat hienoja leivoksia tarjottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viherkasveista - näitä osaa hoitaa kaikki

 Todella usein kuulen sanottavan, että ei osata hoitaa viherkasveja. "En minä voi ottaa mitään kasvia, kuolee kumminkin." Viherkas...