sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Leopardigekko nimeltä Korppu

 Korppu muutti meille toukokuussa 2017, keskimmäinen poikani sai sen synttärilahjaksi. Korppu tuli kodinvaihtajana enkä muista tarkalleen mikä sen ikä oli silloin, jotain 8-10 vuotta. Leopardigekoissa on paljon hyvää, ne ovat rauhallisia sekä kilttejä, käsittelyyn tottuvia. Korppukin tulee usein itse kädelle kun vaan laittaa käden terraarioon. Joskus sitä ei huvita ja silloin sen annetaan olla rauhassa, aina pitää mennä liskon ehdoilla. Joka päivä syliteltäviä nämä eivät ole. Minun mielestä hienoa näissä on vielä pieni koko ja iso määrä erilaisia värejä.

Leopardigekko elää terraariossa, liukuovellinen on paras. Aikuiselle sopiva koko olisi noin 100cm leveä, poikaselle pienempi. Terraariossa pitää olla lämmin paikka, meillä se on järjestetty lämpömatolla joka toimii ajastimella. Lisäksi välttämättömyyksiin kuuluu wetbox, meidän wetbox näyttelee kiveä joten se sopii sisustukseen kivasti. Lisko voi kiipeillä sen päällä tai mennä sisälle. Sisustuksena on pieni, kostea pyyhe. Turvekin olisi ihan hyvä vaihtoehto. Nämä tarvitsevat myös piiloja, niitä voi olla vaikka mitä erilaisia ja mielellään useampi, lämpimään sekä viileään päähän.

Vettä on koko ajan tarjolla, samoin kalkki/kivennäis -sekoitusta. Ruokaa annetaan jokusen päivän välein. Pääasiassa dubiaa sekä jauhomatoja, sirkkoja saa kun joku käy Turussa ja sattuu vielä muistamaan käydä sirkkakaupassa. Leopardigekot syövät vain elävää ruokaa. Tästä johtuen niiden jätökset ovat helposti siivottavia pökäleitä. Korppukin käy aina tekemässä tarpeensa wc-paperin päälle, joten terraario on todella helppo pitää siistinä.

Joka päivä pitää katsoa, että liskolla on kaikki hyvin. Silmät eivät rähmi eikä nenä vuoda. Ei ole haavoja ja liikkuu  normaalisti. Äkkiä oppii omasta eläimestään huomaamaan jos sillä ei ole kaikki kunnossa. Eli vaikkei joka päivä ruokaa tarvitsisikaan antaa, pitää kuitenkin tarkistaa että kaikki kunnossa, wetbox kostea ja vettä kipossa. Myös pitää pitää lukua, että pökäle ilmestyy kuten pitääkin. 

Leopardigekot luovat nahkansa suht usein, monesti se käy niin ettei huomaakaan, mutta tämäkin on tarkkailtava asia. Nahkaa voi joskus jäädä esim. varpaisiin ja silloin pitää auttaa liottamalla varpaita vedessä. Jos nahkaa jää varpaisiin, tulee niihin pahimmassa tapauksessa kuolio ja varvas putoaa pois. Leoskit voivat tipauttaa myös häntänsä jos siitä ottaa kiinni, ihan kuten sisiliskot. Onneksi Korppu on tähän asti luonut nahkansa ilman mitään ongelmia.

Lähiaikoina meillä on tiedossa terran joulusiivous, silloin se ja sisustus myös desinfioidaan. Tarkoitus olisi myös ostaa isompi terraario.

Mitä kivaa Korpusta voisi postata? Vaikka video käsittelystä ja/tai ruokinnasta?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viherkasveista - näitä osaa hoitaa kaikki

 Todella usein kuulen sanottavan, että ei osata hoitaa viherkasveja. "En minä voi ottaa mitään kasvia, kuolee kumminkin." Viherkas...