sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Viherkasvien esittelyä

 Pari päivää sitten kirjoittamieni hoito-ohjeiden innoittamana kuvasin muutamaa omaa viherkasviani. Marraskuun loppu ei millään muotoa ole paras vuodenaika, mutta senkin uhalla esittelen näitä. 


Lyyraviikuna, sain tämän lahjaksi pari vuotta sitten ja mukana tuli tuholaisia, jotka tappoivat vanhan huonekuuseni ja lähes tämänkin. On hieman hassu riuku, alhaalta kalju kun pikkuisena pudotti lehdet eikä uusia kasvattanut alas. Muuten oikein komeaksi  tuli kun päästiin tihulaisista eroon. Kasvaa aika nopeasti, nyt jo lähes 2m korkea.

Huonekuusi, viihtyy hyvin vanhassa talossa. Kesän oli ulkona.

Anopinkieliä, kaunis ja erittäin vaatimaton/helppo hoidettava.

Aurinko paljastaa korvakeviikunan lehtisuonia.

Sutipuu liian pienessä ruukussa. Minulla on vähän samaa ongelmaa monen kasvin kanssa, viihtyvät vanhasa talossa ja kasvavat hurjaa vauhtia.

Kultaköynnös 'Marble Queen'

Kliivia eli punasarja, vaihdoin tämän viiriäisten muniin joskus 1-2 vuotta sitten. On ollut koko ajan hieman hankala kastella, koska mullan pinta niin korkealla. Nyt lykkää uusia alkuja ja multa on ihan mullinmallin, josko tulisi nyt ruukku vaihdettua. Ihanan elinvoimaisen kasvin sain.

Jukkapalmu tuli minulle ihan pikkuisena noin 10 vuotta sitten.

Tämä burmaneväpalmu on kulkenut mukanani pikkuisesta asti, noin 10 vuoden ajan. Tässä kuvattuna yksi verso.

Hirvensarvisaniaista on pidetty perinteisesti hieman haastavana hoidettavana, mutta tämä on viihtynyt erinomaisesti ja on mielestäni ollut helppo hoidettava. On pohjoisikkunalla enkä anna kuivahtaa pahasti.

Pullojukka, meiltä löytyy näitä kolme. Vanhin on ostettu vuonna -86 ja muutti tänä vuonna meille. Kasvoi jo kertaalleen kattoon ja leikattiin poikki. Nyt vaurioitui kuljetuksessa ja jouduin vähän leikkaamaan, myös juuret taisivat ottaa hiukan kipeää, katsotaan miten käy. On kuitenkin todella hieno edelleen.

Tämä on joitain vuosikymmeniä vanha kasvi, suvussa kulkenut. Lehtikaktuksia kutsutaan yleensä pääsiäis-, marraskuun- tai joulukaktuksiksi sen mukaan koska kukkivat. Kukinta-ajat voivat kuitenkin vaihtaa paikkaa. 

Raatokukka. Tosi kiva ja helppo kasvi, jolle soisi vähän nätimmän nimen. On kulkenut mukana joitain vuosia, en muista alkuperää, ehkä jostain fb-kasviryhmästä. Kukkii todella kauniilla kukalla, jonka sanotaan haisevan oikein pahalle, siitä nimikin. Itse en haistanut mitään erityistä.

Vanhapoika, tämä tykkää levitellä siemeniään!

Tämä hauskuun on pullukka. Hauska pullero varsi, joka pukkaa kukkaa vähän koko ajan. Lehdet putoavat talveksi pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viherkasveista - näitä osaa hoitaa kaikki

 Todella usein kuulen sanottavan, että ei osata hoitaa viherkasveja. "En minä voi ottaa mitään kasvia, kuolee kumminkin." Viherkas...